Hlavní obsah

Vzhůru za medailemi! Česká reprezentace zápasu vyrazila na MS, kdo přiveze cenný kov?

Klíčové dny čekají české zápasníky na blížícím se mistrovství světa v zápase, které se letos koná v srbském Bělehradu. Svaz zápasu vyslal do bojů čtyři reprezentanty v řecko-římském zápase a jednu reprezentantku v ženském zápase. Šampionát začíná v sobotu 10. září a vyvrcholí v neděli 18. září.

Foto: Svaz zápasu

Asistent reprezentačního trenéra Jan Žižka a zápasnice Adéla Hanzlíčková.

Článek

Vrchol roku je tady a pochopitelně i s českou účastí. Domácí zápasnická reprezentace vyrazila do Bělehradu ve čtvrtek, samotné mistrovství světa startuje o dva dny později, tedy v sobotu 10. září. Svaz zápasu vyslal do bojů Jakuba Bielsze, Oldřicha Vargu, Petra Nováka, Artura Omarova a Adélu Hanzlíčkovou, která se k reprezentaci připojí v pondělí.

„Každý reprezentant je individualita, se kterou je potřeba pracovat v průběhu přípravy a zejména na vrcholné soutěži. Známe každého dokonale a vytváříme pro každého z nich prostředí, které mu vyhovuje," popisuje reprezentační trenér v řecko-římském zápase Václav Scheiner starší.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Adéla Hanzlíčková (@adelahan)

Jako první půjde do akce perspektivní závodník Jakub Bielsz, kterého během prvního soutěžního dne doplní Oldřich Varga. Zatímco prvně jmenovaný se představí v kategorii do 72 kilogramů, Varga se utká se zápasníky do 77 kilogramů. V neděli pak startuje váhová kategorie do 82 kilogramů, ve které se představí Petr Novák, divizi do 97 kilogramů bude v tentýž den reprezentovat naděje v podobě Artura Omarova.

Chybět pochopitelně nebude ani talentovaná Hanzlíčková, která do prvního utkání ve váze do 68 kilogramů nastoupí ve středu. „Samozřejmě bude muset porazit všechny, pokud chce získat titul. První utkání na turnajích bývá vždycky nejtěžší, protože je závodník nejvíce nervózní a tím pádem dělá nejvíc chyb. Proto je pro mě důležitější, aby se soustředila na sebe a zápasila tak dobře, jak to umí. Nezávisle na soupeřce," ví Jan Žižka, asistent reprezentačního trenéra.

A jaké jsou pro českou výpravu cíle? „Medaile, jedno jaká, ale hlavně abychom byli vyrovnaní se špičkou," přeje si Scheiner starší.

Reklama