Video: Souboj taekwondisty s capoeiristou skončil brutálním hodem o zem

Video: Souboj taekwondisty s capoeiristou skončil brutálním hodem o zem Aurelio se s Ehatou nepáral a mrštil s ním o zem. | zdroj: Profimedia

V Japonsku v praxi ověřili, že by se MMA zápasy neměly odehrávat mimo klec.

V dnešní době už je standardem, že se MMA souboje většinou odehrávají v kleci, která se z pohledu bezpečnosti osvědčila jako nejlepší varianta. V Japonsku si ale na podobné vymoženosti moc nepotrpí a preferují tradičnější bojiště. Organizace RIZIN, kde dlouhé roky bojoval Jiří Procházka, je třeba známá tím, že se zarytě drží ringu. 

Organizátoři akce INOKI BOM-BA-YE x Ganryujima šli ale ještě dál a bojiště připomínalo spíše dohjó, které se využívá pro sumó. Jelikož se zápasy odehrávaly podle různých pravidel, například pro kickbox bylo rychle upraveno na ring, v MMA ale bojovníky před vypadnutím nechránilo vůbec nic.

A tak zápas mezi reprezentantem Japonska v taekwondu Ehatou HidenorimMarcusem Auréliem, který jako jeden z mála fighterů dokáže v MMA zápasech využívat bojové umění capoeira (VIDEO), skončil už po pár vteřinách hodně ošklivým knockoutem. Jakmile totiž japonský bojovník zaútočil kolenem, Brazilec mu zachytil nohu a skočil s ním z vyvýšené platformy, což neodporovalo pravidlům.

Ačkoliv bylo okolí "bojového pódia" zahaleno umělou mlhou, podlaha naštěstí byla pokryta žíněnkou. Přesto to vypadalo na opravdu hrozivý knockout. Hidenori ale následně na sociálních sítích informoval, že je zcela v pořádku a jen si posteskl, že doufal, že ukáže víc kopů. To sice plánoval i Aurélio, ale jakmile se otevřela cesta k vítězství, tak prý neváhal.

Na obranu japonského bojovníka je třeba zmínit fakt, že bral zápas jako náhradník na poslední chvíli. I díky této zkušenosti už nehodlá pokračovat v taekwondu a rád by přešel do kickboxu či MMA, více se mu prý zamlouvají malé rukavice.

Na stejné akci se v představil také český kyokushin karatista Jan Soukup, který bohužel s japonským wrestlerem "Šrekem" Hidekim prohrál. K zápasům nastoupili i legendy Albert Kraus, Melvin Manhoef či Josh Barnett.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články