Video: Herec Tom Hardy vyhrál turnaj v brazilském jiu-jitsu, zlato bral dokonce ve dvou kategoriích!

Video: Herec Tom Hardy vyhrál turnaj v brazilském jiu-jitsu, zlato bral dokonce ve dvou kategoriích! Herec Tom Hardy ve filmu Warrior (2011), kde si zahrál MMA bojovníka | zdroj: Profimedia

Tom Hardy je nejen skvělý herec, ale stává se z něj i výborný bojovník. Nedávno zazářil na turnaji v brazilském jiu-jitsu, kde přemohl všechny své soupeře.

Brazilské jiu-jitsu nabírá na stále větší popularitě a kouzlo tohoto bojového umění objevují také známé osobnosti. Jednou z nich je britský herec Tom Hardy, který nejen, že BJJ trénuje, ale také jezdí na závody, které dokonce vyhrává.

Nedávno se zúčastnil turnaje charitativní organizace REORG, která sponzoruje trénink brazilského jiu-jitsu pro hendikepované veterány ve Velké Británii. A rozhodně neudělal ostudu. Svoji kategorii modrých pásů vyhrál jak v gi (v kimonu), tak v no gi (bez kimona).

Na videu, které pořídil jeden z fanoušků, lze vidět, že Hardyho soupeř šel nejdříve sám do guardu a následně na herce zaútočil triangle chokem. Ten dokázal Tom úspěšně ubránit a přitom přešel soupeřův guard a dostal se mu kolenem na břicho (technika knee on belly). Odtamtud přešel do north-south pozice a zaútočil kimurou. Tu mu ale soupeř nechtěl dát, a tak britský herec změnil techniku na armbar, kterou už dotáhl a vyhrál zápas.

Hardy je jedním z nejpopulárnějších herců současnosti, hrál ve filmech jako Temný rytíř povstal, Počátek, Šílený max, Revenant nebo Venom. V roce 2011 se dostal k bojovým sportům díky roli ve filmu Válečník. Tam ztvárnil MMA zápasníka, který se probojoval až do finále pyramidového turnaje o milion dolarů, kde bojoval proti svému bratrovi. Kvůli filmu si Hardy prošel tréninkem MMA, a podle všeho se mu to zalíbilo natolik, že začal trénovat BJJ i ve svém volném čase.

Tom Hardy winner bjj Tom Hardy | zdroj: Getty Images

Především v posledních pár letech se 44letý herec začal zabývat brazilským jiu-jitsu více intenzivněji a v současnosti má modrý pás (druhý v pořadí) a 4 proužky (po čtyřech pruzích následuje další, v případě Hardyho fialový pás). Ten získal před necelými dvěma roky a vypadá to, že je na dobré cestě povýšit na fialový.

Tom Hardy není jedinou celebritou, kterou uchvátilo brazilské jiu-jitsu. Fialový pás má herec akčních filmů Jason Statham i Dave Bautista, černý pás vlastní režisér Guy Ritchie, komentátor, komik a podcaster Joe Rogan, a dokonce i Ed O’Neil (známý především jako Al Bundy ze seriálu Ženatý se závazky). Je tak docela vtipné, že seriálový prodejce bot by pravděpodobně v reálném životě dokázal porazit kdejakého akčního hrdinu.

Zdroje:  bjee.com

Nejnovější články