Senegalský obr Reug Reug přemohl mistra světa v jiu-jitsu. Bez faulů se to ale neobešlo

Senegalský obr Reug Reug přemohl mistra světa v jiu-jitsu. Bez faulů se to ale neobešlo Oumar "Reug Reug" Kane vs. Marcus "Buchecha" Almeida | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Senegalský obr svou silou eliminoval jinak skvělé jiu-jitsu několiknásobného mistra světa a bral cenné vítězství.

Asijská organizace ONE Championship o víkendu fanouškům představila souboj dvou těžkotonážních obrů, v kleci se potkal specialista na brazilské jiu-jitsu Marcus „Buchecha“ Almeida a hromotluk Oumar „Reug Reug“ Kane.

Do té doby neporažený „Buchecha“ (v překladu „Bucláček“) měl za sebou 4 výhry v řadě, přičemž všechny své soupeře ukončil v prvním kole. To není až tak překvapivá statistika, když vezmeme v potaz, že brazilský obřík, který váží bezmála 120 kg, je bývalým několikanásobným mistrem světa v brazilském jiu-jitsu. Dlouhou dobu byl považován za jednoho z nejlepších grapplerů současnosti, ale Marcus po 8 letech závodění na té nejvyšší úrovni neunikl syndromu vyhoření. Podle jeho slov jej jiu-jitsu přestalo bavit a místo toho se vrhl na MMA, které mu učarovalo.

V roce 2020 se „Buchecha“ upsal ONE a jeho první zápas měl být právě proti senegalskému ranaři Kaneovi. To ale kvůli zranění nevyšlo a také napodruhé musel být zápas odložen. K jejich střetnutí tak došlo až tento víkend a diváci nestačili koukat.

„Reug Reug“ je v podstatě 118 kilová horda svalů a odolat jeho agresivním výpadům není snadné. Brazilský bojovník se s ním nejprve snažil držet krok v postoji, ale po několika výměnách si řekl, že bude bezpečnější přenést boj na zem. Jenže Senegalcův wrestling byl nad Buchechovy síly a kde mu chyběla technika, tam to nahradil silou. Takedowny se mu dařilo bránit a byl to naopak on, kdo v naprosté většině případů skončil v horní pozici, odkud rozdával údery.

Zápas probíhal ve vysokém tempu a po chvíli bylo vidět, že oba bojovníci těžce popadají dech. I tak ale pokračovali ve vysokých otáčkách, avšak navrch měl většinou senegalský svalovec, který úspěšně eliminoval Brazilcovy zbraně na zemi. 

Občas si k tomu ale dopomohl zakázaným držením soupeřových kraťasů nebo rukavic. Po jednom z takových faulů, kdy držel Brazilcovy rukavice, se dokonce trochu hádal s rozhodčím Herbem Deanem a nechtělo se mu uposlechnout jeho pokynů. Ztratil tak výhodnou pozici, ale faulů i tak nezanechal a jen o chvíli později držel „Buchechu“ za kraťasy. To už Herb Dean nenechal bez potrestání a dal Kaneovi žlutou kartu (podle pravidel ONE, pokud bojovník dostane 3 žluté karty, bude diskvalifikován). Na výsledku zápasu to ale nic nezměnilo.

Buchecha“ se do poslední chvíle snažil senegalského obra ukončit na zemi nebo v postoji, aby tak zvrátil nepříznivé rozhodnutí, ale to se mu nepodařilo a „Reug Reug“ vyhrál na body, čímž uštědřil Brazilcovi jeho první porážku.

Zdroje:  YouTube ONE

Nejnovější články