Šampion v kickboxu byl propuštěn do domácího vězení

Propuštěni.

Propuštěni. FOTO: Profimedia.cz


Andrew Tate byl se svým bratrem Tristanem a dvěma ženami v pátek propuštěn z bukurešťské věznice do domácího vězení. Čtyřnásobný šampion v kickboxu brzy na to vydal prohlášení.


Tate a jeho mladší bratr byli místními úřady zadrženi v prosinci pro podezření z formování organizované zločinecké skupiny. Spolu s nimi byly zadrženy také dvě rumunské ženy.

Začátkem minulého týdne Andrew a Tristan uspěli s odvoláním proti rozhodnutí o prodloužení jejich vazby o dalších 30 dní. Oba bratři i zmíněné ženy jsou teď drženi v domácím vězení.

Místní média čekala na kickboxerovo oznámení, to se následně objevilo na Twitteru. "Porotci, kteří nás dnes vyslechli, byli velmi pozorní, naslouchali nám a dali nám to najevo, za což k nim mám absolutní respekt," zaznělo v prohlášení.

"Nemám v srdci žádnou zášť vůči Rumunsku ani nikomu jinému, já pouze věřím v pravdu. Věřím v boha a myslím si, že oheň pravdy zničí všechny lži a každý, kdo lže dostatečně dlouho, pocítí lítost. Opravdu věřím, že spravedlnosti bude nakonec učiněno zadost, existuje nulová šance, že budu shledán vinným z něčeho, co jsem neudělal."


"Trvám na své absolutní nevině a myslím, že to většina lidí chápe. Těším se domů, takže všem moc děkuji."

Sportovec nezahálel ani v cele. "Když jsem byl ve vězení, udělal jsem 7 417 kliků, do konce víkendu bych se chtěl dostat na 10 000 kliků. Soustředím se na kliky a budu číst Korán. Děkuji vám," odpověděl Tate novinářům na otázku na jeho plány pro další dny. 

"S radostí oznamujeme, že rumunský soudní systém schválil odvolání Andrewa a Tristana Tateových proti rozhodnutí o prodloužení trestu z minulého týdne," řekl mluvčí dvojice po jejich propuštění pro Mirror Fighting.

Koncem prosince rumunské úřady provedly razii v nemovitosti, kterou Tateovi vlastnili, a zabavily majetek, jehož hodnotu úředníci odhadli na přibližně 3,9 milionu dolarů. Americko-angličtí sourozenci, kteří veškerá obvinění proti nim popírají, se proti svému uvěznění odvolali, ale soud pokaždé rozhodl v jejich neprospěch.