S MMA skončil, v grapplingu ale válí dál. Teixeira na zemi znovu porazil Smithe, a pak spolu šli na pivo

S MMA skončil, v grapplingu ale válí dál. Teixeira na zemi znovu porazil Smithe, a pak spolu šli na pivo zdroj: Getty Images

I ve 43 letech je Glover Teixeira pořád ve skvělé formě a Anthonymu Smithovi uštědřil už druhou porážku, tentokrát v grapplingu.

 

Glover Teixeira, bývalý šampion a soupeř Jiřího Procházky, kterému vzal český samuraj titul, se v rámci MMA sice odebral do sportovního důchodu, ale i ve svých 43 letech dál válí v brazilském jiu-jitsu.

Dnes se totiž na grapplerském turnaji, který pořádalo UFC (UFC Fight Pass Invitational 4) utkal se starým známým, Anthony „Lionheart“ Smithem a znovu jej porazil.

Oba spolu bojovali před třemi roky v MMA zápase a pro Smithe to tehdy vůbec nedopadlo dobře. Po prvním kole, kdy měl mladý Američan navrch, jej Glover začal přebíjet v postoji a zlomil mu očnici. Od toho okamžiku už to bylo utkání na jednu branku a Smith dostával obrovský výprask, který vyústil v několik vybitých zubů a nakonec v Gloverovo vítězství na TKO ve 4. kole.

Dnes se tedy Smith dočkal odvety, i když „jen“ v grapplingu, ale ani tady nedokázal nad starým harcovníkem vyzrát. Bojovalo se na 3 kola po 4 minutách a po úvodní přetahované Anthony Smith nakonec naskočil guard. S Gloverem ale na zemi nehnul a nakonec se oba znovu zvedli. Gloverovi se následně podařil takedown a i když se mu pak Smith málem vyšplhal na záda, ubránil se a zakončil kolo v half-guardu.

Ve druhém kole se Anthonymu podařilo vzít horní half-guard, ale zase se projevily zkušenosti Teixeiry, který jej dokázal „sweepnout“ a pozici otočit a nakonec kolo zakončil v mountu. 

Ve třetí části Smith málem nasadil ze spodu triangle choke, ale Glover se ubránil a znovu přešel do mountu. Nakonec se tedy ani jednomu bojovníkovi nepodařilo nasadit submisi, ale o vítězi bylo celkem jasno a Glover Teixeira vyhrál jednomyslně na body.

Teixeira tak znovu ukázal, že věk je jen číslo a pořád si drží skvělou formu. Vítězství proti Anthonymu je určitě dobrá vizitka, protože ten má v BJJ černý pás a na zemi je velice solidním bojovníkem. Vypadá to ale, že Gloverův černý pás je ještě o odstín černější.

I přes výprask, který od Glovera Smith obdržel v prvním zápase a porážku, kterou mu uštědřil dnes, Smith a Teixeira jsou kamarádi:

„Zbožňuju Anthony Smithe,“ řekl Glover na pozápasové tiskovce. „Je to skvělý chlap a jsem rád, že jsme dneska jen grapplili a nemuseli jsme si ublížit. Bylo to fajn. Je to skvělý závodník, a není mezi námi žádná zlá krev, je to jen soutěž. Jdeme do toho, je to zábava, vyděláme nějaké peníze a je to skvělé.“

Bývalý šampion dokonce prozradil, že se Smithem půjdou zápas zapít, ale i v pití jej hodlá porazit. „Půjdeme teď po tiskovce na pivo. On tady zná nějaké místo, tak to půjdeme v klidu zapít. Možná mě přepije, ale tím si nejsem jistý. Vypiju hodně piva, takže myslím, že to pro něj bude těžký zápas,“ vtipkoval Glover.

Zdroje:  mmamaina.com

Nejnovější články