Sleduj nás

Příběh, který chytne za srdce. Slepý chlapec se nevzdal snu a získal černý pás v jiu jitsu

Příběh, který chytne za srdce. Slepý chlapec se nevzdal snu a získal černý pás v jiu jitsu
Získat černý pásek v brazilském jiu jitsu je náročné i pro člověka bez jakéhokoliv handicapu. Tento mladík to ovšem zvládl dokonce bez zraku.

Je neuvěřitelné, co lidé dokáží, pokud se k něčemu nadchnou. Příkladem nám je Carlos Alvarez, kterému jeho handicap nebyl překážkou, když se rozhodl věnovat brazilskému jiu jitsu.

I navzdory tomu, že nevidí a že byl na škole obětí šikany, se dokázal vypracovat až v samotného mistra, jemuž byl udělen prestižní černý pásek.




 










Zobrazit příspěvek na Instagramu























 

Příspěvek sdílený Mat Made®️ (@matmade_show)







„Jsem první slepý Hispánec, který kdy získal černý pásek v jiu jitsu. Na střední škole jsem byl šikanován jako nikdo jiný. Spolužáci činili můj život velmi těžký, pro šikanu jsem byl hlavním cílem,“ popisoval Alvarez události, které vedly k jeho sebezdokonalení a překonání překážek.

„Vždy jsem se chtěl naučit, jak se proti tomu bránit. A tak mě jednoho dne jeden můj přítel zasvětil do jiu jitsu. Okamžitě jsem si to oblíbil. Jakmile jsem začal trénovat, už jsem se nezastavil. Jiu jitsu je pro mě jako dar, který mi dal Bůh, aby můj život měl smysl.

Co jsem žil ve své zemi, bylo pro mě téměř nemožné, abych se dostal na vysokou nebo si našel zaměstnání. Tak jsem neměl co na práci a jedinou aktivitou, kterou jsem jako slepý člověk mohl dělat, bylo jiu jitsu.


Jiu jitsu mi pomohlo, abych se zlepšil ve všem. Učinilo mě silným, začal jsem být více pozitivní a také více sebevědomý. Ve velkém mi zlepšilo život. Tímto bych rád povzbudil ostatní lidi, aby si jiu jitsu sami zkusili, jelikož to navždy změní váš život. Tak jako mně.“

slepy carlos alvarez Ač slepý, tak odhodlaný. Carlos Alvarez, nyní už jako mistr ve svém oboru.

Další články