Hlavní obsah

Judista Pulkrábek prohrál na mistrovství světa hned úvodní zápas

Český judista David Pulkrábek při své šesté účasti na mistrovství světa prohrál hned úvodní zápas. Ve druhém kole kategorie do 60 kilogramů nestačil na Arjunbolda Enchtajvana z Mongolska, kterému podlehl necelou minut před koncem na ipon. Pulkrábkův přemožitel nakonec získal stříbro, prohrál až ve finále s úřadujícím olympijským vítězem Naohisou Takatem z Japonska.

Foto: Český svaz juda

Ilustrační foto.

Článek

Šestadvacetiletý Enkhtaivan je třináctým judistou světového žebříčku. Před rokem skončil třetí na Grand Slamu v Paříži a v této sezoně se na velkých světových turnajích umisťoval na pátých a sedmých příčkách. Osmadvacetiletý Pulkrábek, jemuž patří v žebříčku 49. příčka, mu dokázal vzdorovat necelé tři minuty. Pak mongolský reprezentant poprvé bodoval, načež 49 sekund před koncem zápas ukončil, když povalil českého judistu na záda.

Na mistrovství světa v Taškentu se představí ještě šest českých reprezentantů včetně dvojnásobného olympijského vítěze Lukáše Krpálka. Kvůli pozitivnímu testu na koronavirus se na turnaji nakonec nepředstaví Věra Zemanová. Pátá žena z dubnového evropského šampionátu měla nastoupit v sobotu v kategorii do 57 kilogramů. Do akce tak půjde v první víkendový den jen Daniel Pochop ve váze do 73 kg.

Reklama

Související témata: