Hlavní obsah

Judista Klammert skončil na MS těsně před branami čtvrtfinále

Aktualizováno

Judista David Klammert skončil na mistrovství světa těsně před branami čtvrtfinále kategorie do 90 kilogramů. Český olympionik ve třetím kole prohrál s Kubáncem Ivanem Felipem Silvou Moralesem, vicemistrem světa z roku 2018.

Foto: Český svaz juda

Český judista David Klammert (vpravo) na archivním snímku.

Článek

Před tím si Klammert připsal na šampionátu v Taškentu dvě výhry. Pokaždé mu pomohl dobrý závěr. V prvním kole udolal bronzového medailistu z letošního mistrovství Asie Didara Chamzu z Kazachstánu, když měl bodovanou akci 33 sekund před koncem.

Pak uspěl i proti stříbrnému medailistovi z letošních Her Commonwealthu Rémimu Feuilletovi, který reprezentuje Mauricius. Tentokrát získal Klammert klíčové wazari jen pět sekund před vypršením základní čtyřminutovky.

V souboji o čtvrtfinále ho čekal čtvrtý muž světového žebříčku Silva Morales, kterému Klammert nedokázal odolat. Favorizovaný Kubánec bodoval už ve druhé minutě a 49 sekund před koncem zápas další povedenou akcí ukončil.

Klammert nenavázal na nedělní sedmé místo Renaty Zachové, které je dosavadním maximem české výpravy na tomto šampionátu. Největší česká naděje Lukáš Krpálek se bude prát ve středu, kdy v nejtěžší hmotnostní kategorii nastoupí i Markéta Paulusová.

Mistrovství světa v judu v Taškentu:
Muži - do 90 kg:
1. Bobonov (Uzb.)
2. Parlati (It.)
3. Bekauri a Maisuradze (oba Gruz.)
...
Klammert (ČR) vyřazen ve 3. kole
Ženy - do 70 kg:
1. Matičová
2. Cvjetková (obě Chorv.)
3. Niizoeová (Jap.) a Van Dijkeová (Niz.)

Reklama

Související témata: