Hlavní obsah

Hanzlíčková byla jedno vítězství od postupu na OH do Paříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zápasnici Adéle Hanzlíčkové chybělo na evropském kvalifikačním turnaji v Baku jedno vítězství k postupu na olympijské hry do Paříže. Bronzová medailistka z únorového mistrovství Evropy ve váze do 68 kg podlehla v semifinále 2:3 na body Polce Wiktorii Cholujové. K dispozici byla dvě místa pro finalistky.

Za měsíc už to urve, věří trenér Adély Hanzlíčkové. Teď k olympiádě chybělo pár vteřin a jeden bodVideo: Svaz zápasu ČR

 
Článek

Účastnice olympijských her v Riu de Janeiro 2016 Hanzlíčková byla nasazena přímo do čtvrtfinále, v němž porazila 6:3 Alexandru Nicoletu Anghelovou. V klíčovém souboji poté devětadvacetiletá česká zápasnice prohrála s Cholujovou, jež na ME v Bukurešti brala medaili ve vyšší váze do 72 kg.

„Je těžké k tomu cokoliv říct a najít nějaká slova. Sám si to nedokážu doteď v hlavě úplně přebrat. Chybělo pár sekund, jediný bod, aby Adéla na olympiádu jela. Scházelo pár centimetrů, protože držela soupeřku dlouho v lopatkové pozici. Musím se na utkání zpětně podívat, abych vyhodnotil, kde byly případě chyby,“ uvedl v nahrávce pro média trenér Jan Žižka.

„Adéla byla skvěle připravená, bylo to na ní vidět. Byla silná, vychytala všechny útoky soupeřky, bohužel jeden ne. A stálo ji to celý zápas, protože šlo o poslední sekundy. Nicméně za měsíc nás v Istanbulu čeká druhý pokus při další kvalifikačce. Tam už to Adéla musí urvat. Věřím, že má na to, aby na olympiádě byla. A věřím, že se tam dostane. Patří tam a zaslouží si to za to, jak dře,“ dodal Žižka.

V pátek prohrál v Baku hned svůj první duel řeckořímský zápasník Oldřich Varga v kategorii do 77 kg. Poslední možností na postup do Paříže bude v květnu světový kvalifikační turnaj v Istanbulu, kde se budou v každé kategorii rozdávat tři místa. Start pod pěti kruhy má z českých zápasníků jistý jen olympionik z Tokia Artur Omarov, jenž si ho vybojoval ziskem bronzu na zářijovém mistrovství světa.

Reklama