Hlavní obsah

Byla to blbost, ví Krpálek. Před mistrovstvím světa má ale dobré zprávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smolné období mu neskočilo ani s návratem do nižší hmotnostní kategorie. Dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek si z únorového turnaje v Paříži přivezl zranění ruky, které si vyžádalo delší rekonvalescenci. Světový šampionát, kde se bude rozdělovat velká porce bodů do olympijské kvalifikace, se v katarském Dauhá koná už za měsíc.

Foto: SA Rokytka/Pavel Lebeda

Lukáš Krpálek při tréninku.

Článek

Právě jste se vrátil z tréninkového kempu v Gruzii, je váš návrat směrem k mistrovství světa na dobré cestě?

Vypadá to dobře, už jsem schopný se normálně prát. Samozřejmě si to musím ještě hlídat a dávat si pozor, abych na ruku znova nespadl, ale kemp v Gruzii jsem zvládl docela dobře. Byl to pro mě i takový test před odletem do Japonska, kde bych měl absolvovat závěrečnou přípravu směrem k mistrovství světa. To je na programu už v květnu, ale věřím, že se mi podaří kvalitně připravit.

Už nebyla šance absolvovat před vrcholem sezony ještě nějaký turnaj?

Poslední byl teď o víkendu v Antalyi a tam nebylo ještě vhodné nastoupit. Tak jsme se rozhodli, že na mistrovství světa odletím bez závodu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lukas Krpalek (@lukaskrpalek)

Jak velká je to komplikace? I s ohledem na to, že jste se do kategorie do 100 kilogramů vracel po více než šesti letech…

Samozřejmě jsem doufal, že těch závodů bude víc, ale musím pracovat s tím, co je. Budu se snažit maximálně připravit, aby šampionát byl úspěšný.

Co přesně odhalila vyšetření zraněné ruky?

Měl jsem potrhaná svalová vlákna a trochu mi vyjel klíček. Takže chvilku trvalo, než jsem se dal do kupy, a snad už to bude stoprocentní.

Zalehl vás soupeř?

Spíš jsem blbě spadl. Dopadl jsem na rameno, to mi sjelo a klíček vyjel nahoru…

Do nižší kategorie jste se vracel i kvůli tomu, že souboje s lehčími a pohyblivějšími judisty vás budou více naplňovat. Stihl jste zjistit, zda tomu tak opravdu je?

Na prvním turnaji v Portugalsku, kde jsem získal bronz, určitě jo. A teď už vím, že do toho druhého (Grand Slam v Paříži) jsem neměl jít. Bylo to hned následující víkend, takže jsem musel hned zase shazovat a byl jsem i z těch předchozích závodů dost vyřízený a nestihl se dát do kupy. Samozřejmě teď, když už je to za mnou, se to hodnotí jinak, předtím jsem do toho turnaje chtěl jít. Teď už vím, že to byla blbost a měl bych to líp plánovat a víc uvažovat, kde budu startovat.

Reklama

Související témata: